dinsdag 6 oktober 2015

Spieren trainen met denkkracht? Raar, maar het kan!

Je kunt je spieren met behulp van je gedachten weer op krachten laten komen als ze een poosje niet zijn gebruikt. De kracht van onze geest en onze gedachten blijkt een belangrijke rol te spelen bij het herstel van spieren, zeggen wetenschappers.




Met behulp van mentale visualisatie geven onze gedachten een seintje aan het zenuwstelsel, dat de spiergroepen stimuleert. Mentale oefeningen kunnen het verlies van spierweefsel halveren, zo ontdekten onderzoekers van de Ohio University.

Vier weken lang moesten 29 vrijwilligers met een speciale constructie lopen om hun pols en hand immobiel te maken. De helft van de groep voerde regelmatig visualisatieoefeningen uit. Ze beeldden zich bijvoorbeeld in dat ze de spieren van hun hand en pols vijf seconden lang samentrokken en vervolgens vijf seconden ontspanden.

Na afloop bleek dat de groep die mentale training had gedaan in vergelijking met de groep die niets had gedaan de helft minder spierkracht had verloren. Het onderzoek is verschenen in het Journal of Neurophysiology.


[MedischDossier.org]


Populaire artikelen